Lennart Harpe benoemd tot wethouder

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 10:15

In een extra vergadering heeft de raad op dinsdag 23 maart Lennart Harpe benoemd tot wethouder. Hij volgt Hatte van der Woude op. Zij nam vorige week ontslag, omdat ze lid wordt van de Tweede Kamer. De VVD-fractie beval Lennart Harpe aan als kandidaat-wethouder.

Aan de slag

De raad maakte maandag 22 maart tijdens een hoorzitting kennis met Harpe. Een hernieuwde kennismaking, want in de vorige raadsperiode was hij wethouder van onder meer verkeer en vervoer, vastgoed en afvalbeleid. Hij wordt nu verantwoordelijk voor de portefeuille jeugd, onderwijs, integratie en emancipatie. Meteen na zijn benoeming kon Lennart Harpe aan de slag in de extra vergadering van de commissie Algemeen over het herstelplan.

Niet lullen maar poetsen

Burgemeester Marja van Bijsterveldt had warme afscheidswoorden voor Hatte van der Woude. De burgemeester omschreef de oud-wethouder als een doorzetter en een volhouder met een niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit en overtuigingskracht en die met tegenwind deed, waarin ze als wethouder geloofde.

Veel te doen

In haar afscheidswoorden zei de vertrekkend wethouder dat niet alles af is en dat er nog veel te doen is in lastige omstandigheden. Ze bedankte de stad, de raad, het college en de burgemeester in het bijzonder voor de samenwerking. 

Lees ook het dubbelinterview met de gaande en komende wethouder.

 

Bronnen:

Gemeente Delft

Foto: Guus Schoonewille